O nama

Naša tvrtka u Hrvatskoj osnovana je 2009. godine s ciljem da u široj regiji ponudi sirovinu (ekstrakte stevije) pogodne za industriju hrane i pića i stolna sladila pod našim brandom „Ste-zero“ namjenjena krajnjim kupcima.

Naši proizvodi bazirani na drevnoj biljci porijeklom iz Južne Amerike su potpuno prirodni, beskalorični i nemaju utjecaja na glikemijski indeks, što ih čini idealnim kako za osobe sa dijabetesom, tako i za sve koji imaju problema sa pretilošću ili jednostavno vode brigu o svojem zdravlju i kvaliteti života.

Steviol glikozidi  (E 960) pogodni su za zaslađivanje svih vrsta hladnih i toplih napitaka te kuhanje i pečenje jer su termostabilni do temperature od 212 supnjeva celzijusa.

Ističemo da je sigurnost upotrebe stevije kao i njen povoljan učinak na zdravlje ljudi dokazana u više desetaka znanstvenih istraživanja, te da su njenu upotrebu odobrile gotovo sve zemlje svijeta predvođene Svjetskom zdravstvenom organizacijom, američkom FDA te Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA).

Globalni rast lansiranja proizvoda koji sadrže steviju je 400 % između 2008. i 2012. i 158 % između 2011. i 2012.  Najraširenije korištenje stevije prema kategoriji proizvoda je slijefeće: bezalkoholna pića 31%, snacka 26%, stolni zaslađivači 13%  te mliječni proizvodi 7% .

Istraživanja pokazuju da je 55 % potrošača u Njemačkoj , 47 % u Velikoj Britaniji , 45% u Francuskoj , 26% u Italiji i 22% u Španjolskoj spremno probati proizvode izrađene korištenjem alternativnih sladila .